0%
Opowieść o naturalnie dojrzałym smaku,
potrzebuje chwili by dojrzeć.
+
Moim faworytem jest ser Piórko i ricotta Wiedeński, bo intensywnie uprawiam sport. Oba te sery są świetnym źródłem łatwo przyswajalnego białka.
Dariusz z branżą nabiałową związany jest od kilkunastu lat. Kilka lat temu przyjechał do Goliszewa z Warszawy, aby pokierować zakładem CEKO. Zdobył uznanie i zaufanie swoich współpracowników jako dobry manager i sympatyczny człowiek. Dba o to, aby sery CEKO podbijały rynek i serca klientów. Pasjonat sportów, szczególnie triatlonu i zdrowego odżywiania. 

Dariusz Zieliński

Prezes Zarządu

+
+
Mój ulubiony ser to maślany Butterkässe, bo ma dużo tłuszczu, a tłuszcz to nośnik smaku.
Andrzej wie wszystko o firmie CEKO, pracuje w niej od samego początku. Pamięta historie wypracowania receptury każdego sera CEKO. Jego wiedza z technologii wytwarzania serów i działania zakładu robi wrażenie. Nadzoruje, aby wszystko działało jak w szwajcarskim zegarku. 

Andrzej Stecko

Wiceprezes

+
+
Mój ulubiony ser to Jagna, bo ma klasyczny, naturalny smak.
Paweł uwielbia eksperymenty serowarskie. Szuka optymalnej ilości tłuszczu i walorów smakowych w serach.  Był współtwórcą sera Piórko, który ma tylko 3% tłuszczu. Mówi, że to dla wszystkich, którzy dbają o linię. Ciągle ulepsza receptury serów długo dojrzewających. Chodząca encyklopedia wiedzy o serowarstwie. 

Paweł Piętka

Dyrektor Produkcji

+
+
Najbardziej lubię ser Butterkase, ser maślany, bo jest tłuściutki, a ja lubię tłuste sery.
Jacek od ponad 20 lat zgłębia tajniki serowarstwa. Zawsze powtarza:smak sera zależy w dużej mierze od jakości mleka. Mleko jest różne o każdej porze roku, dlatego należy dbać o to, by ser miał ten sam smak i plastyczność przez cały rok. Jego domeną są sery dojrzewające. Pilnuje, aby każdy blok sera dojrzewał w odpowiednich warunkach i w odpowiednim czasie był przekładany z boku na bok. Zna sposób na dziury w serze.

Jacek Olszyna

Serowar

+
+
Moim ulubionym serem jest Boryna, lubię jego wytrawny smak, a dzięki niewielkiej ilości tłuszczu mogę zajadać go bez ograniczeń. Mikołaj pasję do serów odziedziczył po swoim ojcu - Jacku Olszynie. Można śmiało powiedzieć, że serowarstwo ma w genach. Prezentuje nowe pokolenie serowarów, dzięki temu często wychodzi z kreatywnymi pomysłami na nowe gatunki i smaki sera. Jest bardzo dokładny i sumienny, za co cenią go pozostali serowarzy.

Mikołaj Olszyna

Serowar

+
+
Mój ulubiony ser to zdecydowanie nasza ricotta z CEKO. Delikatna, naturalna, lepsza od włoskiej! 25 lat temu los rzucił go do Goliszewa, gdzie zafascynował się produkcją sera. Był współtwórcą wielu receptur. Pasjonat włoskich smaków. Mozarella i ricotta, które wychodzą spod Jego ręki, mogą konkurować z najlepszymi włoskimi odpowiednikami. Wędzenie serów na olchowym drewnie opanował do perfekcji. Mówią o nim gawędziarz, podobno Jego opowieści ciągną się jak dobra mozzarrella na pizzy. Andrzej odpowiada za dział serów niedojrzewających.

Andrzej Kurek

Z-ca Kierownika Produkcji

+
+
Najbardziej lubię ser Maślany ze względu na jego wyśmienity smak oraz ser Antek, który dzięki dobrym bakteriom Lactobacillus  acidophilus LA – 5®  wspomaga trawienie.
Mariola od ponad 10-ciu  lat nadzoruje jakość serów CEKO. Wraz z zespołem bada mleko przed rozpoczęciem produkcji sera, następnie kontroluje czy sery CEKO spełniają najwyższe normy. Organizuje degustacje i czuwa nad tym by jakość serów była zgodna ze specyfikacją.  

Mariola Stecko

Kierownik Laboratorium

+
+
Najlepsza jest mozzarella, oczywiście na pizzy. Świetnie się topi i ciągnie, niczym nie ustępuje tej włoskiej.
Sylwester wiedzę o branży nabiałowej zdobywał od początku kariery zawodowej. Czuje i rozumie potrzeby klientów. Robi tysiące kilometrów miesięcznie, koordynując całość działalności handlowej firmy CEKO. Jego marzeniem jest, aby zdrowe i smaczne sery CEKO znalazły się na stołach wszystkich Polaków.

Sylwester Stefańczyk

Dyrektor Handlowy

+
+
Moim faworytem jest ser Zbójnik Ondraszek jedyny w swoim rodzaju. Mocno wędzony i jednocześnie łagodny w smaku.
Marek proponuje nieszablonowe rozwiązania w handlu, ma mnóstwo innowacyjnych pomysłów. Bywalec wielu restauracji i hoteli, gdzie zachęca do serwowania serów CEKO. Zajmuje się współpracą handlową z branżą HoReCa. Aktywny w Polsce centralnej i wschodniej.

Marek Sekuła

Regionalny Kierownik Sprzedaży,
Koordynator ds. Handlu Tradycyjnego

+
+
Lubię Mimolle à  francais, bo jest zdecydowanie łagodniejszy w smaku niż francuski oryginał.
Darek ma ponad dwudziestoletnie doświadczenie w handlu. W pracy największą przyjemność sprawiają mu rozmowy z klientami, podczas których może zapoznać się z ich potrzebami i oczekiwaniami dzięki czemu może przedstawić im najlepszą ofertę. Asortyment firmy CEKO zna doskonale więc o każdym produkcie z pasją może mówić godzinami.

Dariusz Skukowski

Regionalny Kierownik Sprzedaży

+
+
Mój ulubiony ser CEKO to Dobrodziej. Ma duże oczka i najbardziej przypomina oryginalne sery szwajcarskie.
Adam odpowiedzialny jest za dystrybucję produktów CEKO w regionie zachodnio-południowej i południowej Polski. Doskonały znawca produktów CEKO oraz dystrybucji. Dzięki swojemu poczuciu humoru, Klienci uwielbiają jego wizyty i rozmowy o serach CEKO.

Adam Więsyk

Regionalny Kierownik Sprzedaży

+
+
Dla mnie najlepszy ser CEKO to Piórko. Jest zdrowy, smaczny i niskokaloryczny.
Przemek zajmuje się eksportem serów w Europie i na Bliski Wschód. Więcej o działalności eksportowej firmy w zakładce

Przemysław Macniak

Dyrektor ds. Eksportu

+
+
Mój ulubiony ser to Jagna, bo ma klasyczny, naturalny smak.
Zygmunt zna wszystkie procedury i zasady logistyki. W CEKO odpowiedzialny za to, aby towar dojechał do klientów na czas, opakowania przyciągały wzrok i aby wszystko działało dobrze.

Zygmunt Brzęczek

Dyrektor ds. Supply Chain

+