0%
Opowieść o naturalnie dojrzałym smaku,
potrzebuje chwili by dojrzeć.
Dla partnerów
handlowych
Dla gastronomii Eksport

Firma Ceko powstała w 1990 roku jako prywatne przedsiębiorstwo zajmujące się produkcją serów żółtych i od tego czasu dynamicznie się rozwija. W czerwcu 2012 fundusz private equity Avallon MBO Fund, wykupił wraz z nowym zarządem 100 proc. udziałów w spółce.

W porównaniu do dużych mleczarni, Ceko jest zakładem o stosunkowo niewielkiej skali produkcji, co sprawia, że jesteśmy w stanie bardzo rzetelnie kontrolować jakość. Na żadnym etapie procesu produkcyjnego nie używamy konserwantów ani sztucznych dodatków.

W 2017 roku dojrzeliśmy do zmiany i zbudowaliśmy markę konsumencką Sery z Goliszewa.

Ceko Sp. z o.o.
Goliszew 3a
62-817 Żelazków
woj. Wielkopolskie
Polska

Kontakt dla partnerów handlowych

Sylwester Stefańczyk

Dyrektor Handlowy

Sylwek zarządza Działem Handlowym i odpowiada za całość sprzedaży w Polsce, zarówno na rynku detalicznym, jak i HoReCa.

tel: +48 600 162 614

Marek Sekuła

Regionalny Kierownik Sprzedaży (Centrum/Wschód)
Koordynator ds. Handlu Tradycyjnego

Marek odpowiada za sprzedaż na rynku detalicznym i HoReCa w Polsce Centralnej i Wschodniej oraz koordynuje sprzedaż w kanale tradycyjnym oraz w sieciach lokalnych w całym kraju.

tel: +48 662 239 178

Dariusz Skukowski

Regionalny Kierownik Sprzedaży
Region Północno-Zachodni

Darek odpowiada za sprzedaż w regionie północnym i zachodnim, zarówno na rynku detalicznym jak i HoReCa oraz koordynuje współpracę z sieciami lokalnymi na swoim terenie.

tel: +48 662 238 637

Adam Więsyk

Regionalny Kierownik Sprzedaży
Region Południowo – Zachodni

Adam odpowiada za sprzedaż w regionie południowym i zachodnim, zarówno na rynku detalicznym jak i HoReCa oraz koordynuje współpracę z sieciami lokalnymi na swoim terenie.

tel: +48 662 176 782
Pobierz: Katalog produktowy Oferta handlowa

Dla gastronomii

Upodobania kulinarne Polaków zmieniają się cały czas. Kuchnia włoska, a zwłaszcza pizza, makarony i wszelkiego rodzaju zapiekanki na dobre zagościły na polskich stołach. Coraz popularniejsze staje się podawanie serów jako przekąska do piwa czy wina, na sposób francuski.

Wszystkie sery Ceko mogą znaleźć zastosowanie w gastronomii. Sery z dużymi dziurami świetnie się prezentują w bufecie śniadaniowym czy przekąskowym, a pomarańczowy Mimmolle nadaje wyjątkowy wygląd kanapkom i sałatkom. W tej roli sprawdza się również świetnie ser maślany Butterkase i wędzona Mozzarella. Butterkase nadaje też maślany smak zupom i kremom.

Mozzarella naturalna Ceko jest doskonałym składnikiem włoskich potraw – pizzy, tostów i zapiekanek. Wytwarzana jest według najlepszych włoskich standardów, jej receptura opracowana została w ścisłej współpracy w włoskimi serowarami o ogromnym doświadczeniu. Jest delikatna w smaku, a na pizzy doskonale się topi i ciągnie w sposób charakterystyczny dla włoskich dań, w niczym nie ustępując oryginalnej włoskiej mozzarelli.

Dostępna jest w niedużych, poręcznych blokach 1,5 kg oraz w formie wiórków pakowanych w 2kg worki o wymiarach 3x3x6 mm.

Dla klientów gastronomicznych oferujemy też PIERWSZY DO PIZZY – produkt, który powstaje z mleka krowiego wg technologii wytwarzania sera typu mozzarella. W procesie warzenia sera tłuszcz mleczny zastępowany jest przez dodatek wyselekcjonowanych tłuszczy roślinnych. Tak powstały produkt świetnie się topi, dzięki czemu jest wygodnym dodatkiem do pizzy i zapiekanek.

PIERWSZY DO PIZZY występuje, podobnie jak mozzarella, w bloku 1,5 kg i w postaci wiórków 2 kg.

Pobierz: Katalog produktowy Oferta handlowa

Eksport

Ceko company was established in 1990 and now is specialized in producing high quality cheese of different types: Swiss type, Italian type (mozzarella and ricotta) and also smoked cheese in a natural alder wood smoke. We are placed in Poland, producing cheese since 25 years, in a small village, in a pure and natural evrironment. We are extremely careful about high quality of our products. We don’t use preservatives or any other artificial additives in a whole production process. Our success in Poland and abroad is based on positioning as producer of high quality, natural cheese, with no chemistry added. We have a large range of brands – based on Polish traditional recipies or other tradition, coming mostly from european countries such as Italy, France, Switzerland, Holland and Germany.

Our „Polish” range covers such brands as JAGNA, ANTEK, BORYNA, SMOKED BORYNA, DOBRODZEJ, ZBÓJNIK and PIÓRKO. Recipies coming from other traditions cover MOZZARELLA, SMOKED MOZZARELLA, RICOTTA, BUTTERKASE, MIMMOLLE A LA FRANCAISE and GRAND MASTER. Our special product is a low cholesterol mozzarella type of product, where milk fat has been replaced with vegetable fat. We are also open to produce under private label. In Ceko we have long experience in international trade, logistics and special certificates. Approximately 40% of our production is exported to many countries: Czech Republic, Slovakia, Romania, Bulgaria, Hungary, Baltic States, Germany, UK and also to Israel and United Arabic Emirates. We are looking for trusted partners to establish long term business relationship, offering highest quality products and keeping all logistic standards.

Download: Product catalogue

Direct contact to the Export Department:

p.macniak@ceko.pl, tel: +48 795 123 853