0%
Opowieść o naturalnie dojrzałym smaku,
potrzebuje chwili by dojrzeć.
< Wróć do listy wpisów

Sałatka na upały

25.07.2018

Kiedy jest tak bar­dzo gorąco, że trudno oddy­chać, cięż­kie mię­sne dania czy gęste, paru­jące zupy nie są wyma­rzo­nym posił­kiem. W takie dni ide­al­nym roz­wią­za­niem są chłod­niki lub lek­kie sałatki. Pro­po­nu­jemy odświe­ża­jący, deli­katny miks arbuza z moz­za­rellą i miętą. To jest pyszne!

 

 

Skład­niki

 

 

 

 

Arbuza bez­pest­ko­wego kro­imy w kostkę. Jeśli mamy zwy­kłego, naj­pierw usu­wamy z niego pestki. Moz­za­rellę kro­imy w kostkę. Wkła­damy ser i owoc do miski doda­jemy listki świe­żej mięty. Kro­pimy oliwą i dopra­wiamy do smaku solą i pie­przem. Mie­szamy. Sałatkę możemy poda­wać w sze­ro­kich szklan­kach, w któ­rych wygląda bardzo efektownie.

 

 

 

 

 

 

 

Poznaj nasze sery