0%
Opowieść o naturalnie dojrzałym smaku,
potrzebuje chwili by dojrzeć.
< Wróć do listy wpisów

Hod dogi na domówkę

04.01.2019

Popu­larne danie typu fast food może stać się inspi­ra­cją do poczę­stunku pod­czas kar­na­wa­ło­wej imprezy. Jest przy tym prak­tyczne, wystar­czy wcze­śniej przy­go­to­wać poszcze­gólne skład­niki i pod­grzać na szybko przed poda­niem. Doda­tek pikant­nej papryczki jala­peno pod­kręci atmos­ferę: )

 

 

Składniki:

 

Mięso myjemy i kroimy na drobne kawałki. Szatkujemy cebulę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę, by lekko się zeszkliła. Następnie dodajemy polędwiczkę (lub kiełbasę), przyprawy, podsmażamy i dusimy, aż mięso zmięknie. Trzemy ser. Gdy mamy już przygotowany farsz, tuż przed podaniem nakładamy go do naciętych wzdłuż bułek dodajemy kawałki jalapeno, posypujemy tartym serem (wędzony Zbójnik nada hod dogom ciekawego posmaku) i wkładamy na kilka minut do piekarnika rozgrzanego do 150 st. C.

 

Poznaj nasze sery